EĞİTİM İÇERİĞİ
Yaşam Koçluğunun Tarihçesi
2
Yaşam Koçluğu Yetkinlikleri
3
Yaşam Koçu Temel Özellikleri
4
Yaşam Koçluğu Modeli
5
Koç Nedir?
6
Yaşam Koçluğu İlkeleri ve Uygulamaları
7
Yaşam Koçluğu İlişkisi
8
Doyum ve Yaşam Amacı
9
Yaşam Çarkı Uygulaması
10
Dünya da ve Türkiye de Koçluk
11
Tasarlanmış İş Birliği
12
Swot Analizi
13
Süreç Koçluğunda İzlenebilirlik
14
Süreç Koçluğu
15
Süreç Koçluğu Adımları
16
NLP Koçluk İlişkisi
17
NLP Gelişimi
18
Koçluk Hakkında Bilinen Doğru ve Yanlışlar
19
Koçluk Biçimi
20
Kimler Yaşam Koçu Olabilir?
21
Grow Modeli
22
Gestalt Teorisi
23
Gestalt Kavramlar 1
24
Gestalt Kavramlar 2
25
Denge Koçluğu
EĞİTİM HAKKINDA
KOÇLUK STANDARTLARI BELİRLENMİŞ BİR MESLEKTİR
29/6/2013 – 28692 tarihli resmi gazetede duyurulmuştur; KOÇ ulusal meslek standardı (standart kodu : 13UMS0318-6), sektördeki ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak değerlendirilmiş, MYK İş ve Yönetim Sektör Komitesi tarafından incelendikten sonra MYK Yönetim Kurulunca onaylanmıştır.
Profesyonel Yaşam Koçluğu Sertifika Programının amacı, koç adayına koçluğun tüm dinamiklerini öğretmek ve sektöre yetkin ve donanımlı profesyonel yaşam koçları kazandırmaktır. Ülkemizde de MYK tarafından standartları belirlenmiş bir meslek olarak kabul edilmiş olan koçluk, ülkemizde her geçen gün biraz daha talep görmektedir. Bu mesleği yapabilmek için koçluk meslek standartlarının yer aldığı bir eğitime tabii olmakla birlikte ulusal/uluslararası geçerliliğe sahip bir sertifikaya sahip olmak gerekmektedir.
Meslek Tanımı (MYK Meslek Tanımı): Koç, ilgili yasal süreçler, kalite normları ve hizmet prosedürleri çerçevesinde; koçluk süreçlerinin iş organizasyonu ve süreç başlatma faaliyetlerini gerçekleştiren, koçluk sürecini yürüten ve bireysel mesleki gelişimini sağlayan nitelikli kişidir. Koç, müşterilerin kişisel ve profesyonel potansiyelini gerçekleştirmeye yönelik farkındalık, gelişim ve çözüm seçeneklerini artırıcı ve bu yönde destekleyici çalışmaları yürütür.
YAŞAM KOÇLUĞU NEDİR?: Yaşam koçluğu, kişinin başarılı ve mutlu bir yaşam sürebilmesi için yaşama becerisini ve farkındalığını arttırmaya, iç kaynaklarına ulaşma ve bunları hedef ve istekleri doğrultusunda kullanmasına destek sağlayan özel bir süreçtir.
Mesleğin yeterliliklerini kazanan bireyler; Devlet ve Özel Okullarda, Koçluk ve Eğitim Merkezlerinde, Danışmanlık Merkezlerinde, Etüt Merkezlerinde, Halk Eğitim Merkezlerinde çalışabilirler.