Eğitim sürecinde alınacak teorik bilgi ve örnek vaka anlatımlarıyla, herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan siz de Adli Muhasebe Uzmanı olarak bilirkişilik yapabilecek düzeye gelecek, bu alandaki nitelikli insan ihtiyacını karşılayarak kendinize ek gelir yaratabilecek ya da yeni bir mesleğe kapı aralayabileceksiniz.
Adli muhasebe eğitimi; bir muhasebesel durumun, şikayete konu ise soruşturma ya da kovuşturma aşamasında araştırılması ya da şikayete konu olsun olmasın bir iç araştırma/denetim sürecinde incelenmesi sırasında, hesap inceleme teknikleri dışında uzmanı sonuca/çözüme götürebilecek, genellikle hukuk, psikoloji, grafoloji, kriminoloji, kriminalistik, istatistik ve sosyoloji gibi dallara ait tekniklerin birlikte değerlendirilebildiği teorik bilgilerin ve vaka deneyimlerinin aktarıldığı bir eğitimdir.
Adli muhasebeyi diğer adli bilim alanlarından ayıran en önemli özellik bu alandaki bilgi ve becerinizin artması ile herhangi bir cihaza ihtiyaç duymadan inceleme yaparak hizmet verebiliyor olmanızdır.
Türkiye’de Yeterli sayıda adli muhasebeci olmaması, çok sayıda vakanın atlanmasına ya da göz ardı edilmesine neden olabilmektedir. Adli Muhasebe Uzmanı olan muhasebeci ve malimüşavirler özel bilirkişilik hizmeti vererek son derece tatmin edici düzeyde gelir elde edebilir ve müşterilerinin mağduriyetlerini gidererek sektörde isimlerini duyurabilirler.
Bu eğitimde; Adli muhasebe konularını içeren bir kitap yayınlamış, onlarca konferans vermiş, 15 yılı aşkın bir süredir bu alanda inceleme ve raporlama yaparak hizmet veren ve alan tecrübesi oldukça yüksek uzmanımızla sizlere adli muhasebenin bütün incelikleri zengin örnek vaka sunumlarıyla anlatılacaktır.
Geniş bir saha araştırması sonucu ortaya çıkan bu eğitim sonunda katılımcılar, Adli Muhasebe Uzmanlığına dair tüm detaylara vakıf olacak, örnek vaka uygulamalarıyla tam donanımlı bir Adli Muhasebe Uzmanı olmaları sağlanacaktır.
Eğitim çok geniş kitlelere hitap etmektedir. Üniversitelerin işletme, maliye, kamu yönetimi, iktisat bölümlerinden mezun olanlar bu eğitimi alıp Adli Muhasebeci olarak sektörde yerini alacaktır.
Şüpheli bir finansal işlemin nedeni belirlenmeye çalışılırken, denetim ve araştırma yetenekleri ile benzer olaylardaki deneyimler kullanılır. Bulgular uzmanı bir suça götürsün ya da götürmesin, adli bilimsel her incelemenin sonucu üretilen metinde olduğu gibi; bir şüphenin ya da bulgunun hangi bilimsel bilgiler çerçevesinde ele alındığı adli muhasebecinin raporunda ya da mütalaasında yer alır.
Adli muhasebe de adli bilimlerin onlarca alt alanından biridir ve temelinde hukuk, psikoloji, grafoloji, kriminoloji, kriminalistik, istatistik ve sosyoloji gibi bilimlerin bilgi varlığından faydalanır. Ayrıca disiplinlerarası bir alan olarak da neredeyse birçok tekniğini kullandığı adli belge inceleme ve adli bilişimle her an temas halindedir.
Bu nedenle ne kadar gelişmiş bir muhasebe birikimi ve deneyimine sahip olunursa olunsun, bir adli muhasebeci suçu araştırırken adli belge inceleme ve adli bilişimin inceleme ve araştırma tekniklerinden bağımsız hareket edemez. Günümüzde gerçekleştirilen çoğu hile, suiistimal, dolandırıcılık, sahtekarlık ve manipülasyon ya kağıt belgenin ya da dijital belge ve işlemlerin tahrifatı, değiştirilmesi, silinmesi, yer değiştirilmesi, yok edilmesi gibi yollarla meydana gelmektedir. Bu sebeple eğitime adli belge inceleme ve adli bilişim eğitimi ile başlıyoruz.
- Devlette ve özel sektörde geçerli olan adli muhasebe uzmanlığı sertifika programını tamamlayanlar birkaç farklı alanda önemli fırsatları yakalayabilir.
- Muhasebeciler ve mali müşavirler, çok sayıda muhasebecinin olduğu ve birçoğunun tatminkar ücretle çalışamadığı bir ortamda, ihtiyacın ve dolayısıyla getirinin çok olduğu adli alana geçiş sağlayabileceklerdir. Bu kişiler bilirkişi olarak ek gelir sağlayabilir, ünvan değişikliği imkanı yakalayabilir ya da kendi danışmanlık firmalarını kurabilirler.
- Denetçiler ve müfettişler, araştırmalarına konu kişi ve kurumları, olası kayıpların ve kaçakların hangi usullerle ve nerelerden gerçekleştiğini bilerek görevlerini yerine getirebilirler ve bu yolla meslektaşlarına göre avantaj edinebilirler. Adli Muhasebe Eğitimi
- Değişen suç ve suçlu tiplerinin ortaya çıkmasıyla avukatlar da tematik olarak kendilerini ayrıştırmaktadır. Adli muhasebe uzmanlığı alan avukatlar meslektaşları arasında bu yönleriyle öne çıkarlar. Özellikle çok sayıda usulsüzlük ve suistimalin olduğu bu günlerde bu davaların aranan kişileri haline gelebilirler.
- Böylece daha fazla gelir elde etme yanında, davalarındaki ağırlıklarını artırabilir, mağduriyetin ispatı, suçsuzluğun ortaya çıkarılması ve suç vasfının değiştirilmesinde daha geniş bir öngörü ortaya koyabilirler.
- Özellikle büyük mali hareketliliklerin yaşandığı banka ve sigorta firmalarında, teftişe konu durumların incelenmesi ya da yaşanmadan önlenmesi adına sigortacılar ve bankacılar bu eğitimi alabilirler.
- Mali kolluk güçlerinin izledikleri ve araştırdıkları kişileri ve şirketlerin işlemiş olabilecekleri ve işleyebilecekleri suçlarla ilgili farkındalıklarını arttırmaları zorunludur. Gelişmelere paralel olarak suç türleri her geçen gün değişmekte ve yeni suçlu tipleri ortaya çıkabilmektedir. Bu sebeple mali suçları soruşturan operasyonel kolluk birimleri mali suistimalerin soruşturulmasında muhasebesel kritik bilgi ve soruşturma tekniklerine sahip olurlar.
- Bilirkişi olma fırsatı; Bilirkişilik Daire Başkanlığının istediği standarları yerine getirerek bilirkişilik yapıp adliyeden dosya başına 500-1000 TL arası ücret alabileceği gibi avukatlar ve mağdurların inceleme taleplerinden dosya başı yüksek gelir elde edebilirler.
- Mütalaa yazabilirsiniz; Bu eğitim sonunda kendinizi geliştirerek avukatlarla çalışabilir ve müvekkilleri için mütalaa yazabilirler. Buradaki mütalaa ücretlerinin ucu açıktır. Kritik dosyalarda alınan mütalaa ücretleri 30-40 bin liralara kadar çıkabilmektedir.
- Kendi firmanızı kurabilirsiniz; Herhangi bir yatırım maliyeti olmaksızın inceleme yapmaya başlayabileceğiniz bir firma kurarak bu işi büyük ölçekli yapmanız mümkündür.
- Yukarıda saydıklarımız Adli muhasebe Uzmanlarının iş imkânlarından sadece bazılarıdır. KOSGEB’in ARGE ve Girişimcilik programlarından da destek alınması mümkündür. PGA Akademi bu hususta sizlere ücretsiz danışmanlık verir.
KAZANIMLAR:
- Bu eğitimle adli muhasebe incelemesi yapacak kadar bilgi birikimi ve bol uygulama ile tecrübe edinmiş olacaksınız. Ayrıca uluslararası geçerliği olan bi
-
1.Bölüm
Adli Belge inceleme
İmzanın İncelenmesi
1. Dersin İçeriği
2. İmzanın Yapısı
3. İmzanın Tanımı
4. İmzanın Çeşitleri
5. Yasalarımızda İmza
6. İmzanın Kanuni Unsurları
7. Orjinal İmza ve Özellikleri
8. Gerçek İmzaların Kaligrafisini Etkileyen Faktörler
9. İmza Sahteciliği Türleri
10. İmzaların Analizinde Dikkat Edilecek Faktörler
11. Sahte İmzaların Tespiti
12. Şüpheli Gerçek İmzalar
13. İmzanın İnceleme Aşamaları
14. İmza Atan Kişinin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
15. Eğitim Sonrası İmza Değişikliği
16. Günlük Yaşantıdaki İmza Türleri
17. İmza Çeşitleri Örnekleri
18. İmzanın Zamanlı Değişimi
19. Örnek Vakaa Çalışması - 1
20. Örnek Vakaa Çalışması - 2
21. Örnek Vakaa Çalışması - 3
22. Örnek Vakaa Çalışması - 4
23. Örnek Vakaa Çalışması - 5
24. Örnek Vakaa Çalışması - 6
25. İmza İnceleme Ders Notları
Sahtecilik İncelemeleri
26. Giriş
27. Belgenin Tanımı ve Unsurları
28. Belge Türleri
29. Sahtecilik Nedir
30. Külli Sahtecilik
31. Kısmi Sahtecilik
32. İlave Yöntemiyle Yapılan Sahtecilik
33. Sürşarj Yöntemiyle Yapılan Sahtecilik
34. Silme Yöntemiyle Yapılan Sahtecilik
35. Fotoğraf Değişikliği Yöntemiyle Yapılan Sahtecilik
36. Karalama - Lekeleme Yöntemiyle Yapılan Sahtecilik
37. Yakma ve Yırtma Yöntemiyle Yapılan Sahtecilik
38. Kısmi Sahteciliğin Yapılış Amaçları
39. Uydurma Suretiyle Oluşturulan Belgeler
40. Hayali Belgeler
41. Kamuflaj Belgeler
42. Sahte Belgelerle İstinaden Alınan Belgeler
43. Kısmi Sahtecilik Örnek (Fotoğraf Değişikliği)
44. Kısmi Sahtecilik Örnek (İlave)
45. Kısmi Sahtecilik Örnek (Sürşarj)
46. Temel Sahtecilik Özet
47. Sahtecilik Ders Notu
2.Bölüm Siber Suçlar
48. Bilişim Sistemleri ve Güvenliği
49. Bilişim Suçları
50. Güvenlik Önlemleri
51. Sosyal Ağlar Güvenliği
52. Bilişim Suçlarının Hukuki Boyutu
53. Şifre Kullanımı
54. Internet ve IP Tespit Etme
55. Log Yönetimi
56. İnternet Üzerinden Dolandırıcılık
57. Kayıt Defterinin İncelenmesi
58. Zararlı Yazılımların İncelenmesi
59. Saldırılar (Arp, SQL Enjeksiyon)
60. Saldırı Tespit Sistemleri
61. Sızma (Penetrasyon) Testleri
3.Bölüm Adli Bilişim
62. Adli Bilişime Giriş
63. Cihaz Canlı İnceleme Örnekleri
64. Acronis True Image
65. Belkasoft Evidence Center
66. Ditto Write Blocker
67. EnCase Forensic Software
68. FTK Imager
69. FTK Ram Imager
70. Hash My Files
71. History Browser Examiner
72. Oxygen Forensic
73. Recover My Files
74. WireShark
75. XRY
4.Bölüm Adli Muhasabe
76. Adli Muhasebe Nedir?
77. Adli Muhasebenin Tarihi?
Hile Denetimi
78. Adli Muhasebe ve Hile Denetimi Eğitimi 1
79. Adli Muhasebe ve Hile Denetimi Eğitimi 2
80. Adli Muhasebe ve Hile Denetimi Eğitimi 3
81. Adli Muhasebe ve Hile Denetimi Eğitimi 4
82. Adli Muhasebe ve Hile Denetimi Eğitimi 5
83. Adli Muhasebe ve Hile Denetimi Eğitimi 6
84. Adli Muhasebe ve Hile Denetimi Eğitimi 7
85. Adli Muhasebe ve Hile Denetimi Eğitimi 8
Sorgulama Teknikleri
86. Sorgu Teknikleri Eğitimi 1
87. Sorgu Teknikleri Eğitimi 2
88. Sorgu Teknikleri Eğitimi 3
89. Sorgu Teknikleri Eğitimi 4
90. Sorgu Teknikleri Eğitimi 5
Sözleşme
91. Adli Muhasebe ve Hile Denetimi Sözleşme Eğitimi
Firma Profili ve Hile Profili Çıkarma
92. Firma Profili ve Hile Profili Çıkarma Eğitimi 1
Raporlama
93. Adli Muhasebe ve Hile Denetimi Raporlama Eğitimi
Hile Denetimi için gerekli örnek belgeler
94. Rapor Teslim Tutanağı
95. Sözleşme
96. Tutanak Kapak
97. Denetim Raporu
98. Firma Profili ve Hile Profili Çıkarma Modülleri
99. Hile Önleme Listesi
100. Kırmızı Bayraklar
Adli Muhasebe Ders Notu (Kitabı)
101. Adli Muhasebe Ders Notu (Kitabı)
Adli Muhasebe - Bilanço Okuma Teknikleri
102. Finansal Tabloları Neden İnceleriz
103. Bilançoya Giriş
104. Mali Analist Bilançoyu Nasıl İnceler
105. Bilanço Hesaplarının İncelenmesi
106. Banka Mevduatı Hesabı
107. Menkul Değerler Hesabı
108. Ticari Alacaklar Hesabı
109. Ortaklardan Alacaklar Hesabı
110. Gelecek Aylara Dair Gider ve Gelir Tahakkukları Hesabı
111. Diğer Alacaklar Hesabı
112. Stoklar Hesabı
113. Yıllara Yaygın Aktif-Pasif İnşaat Onarım Maliyetleri
114. Duran Varlıklar & Bağlı Değerler
115. Bağlı Menkul Kıymetler
116. Maddi Duran Varlıklar
117. Amortismanlar
118. Maddi Olmayan Duran Varlıklar
119. Banka Kredileri
120. Ticari Borçlar
121. Öz Kaynaklar
122. Firmaların Kısa Süreli Fon İhtiyacının Saptanması
123. Finansal Analiz Teknikleri
124. Bilanço Okuma ve Makyajlanmış Bilançoların Tespiti
125. Balkanlar Mobilya A.Ş.
126. Balkanlar Mobilya A.Ş. Gelir Tablosu
127. Balkanlar Mobilya A.Ş. Bilanço
Adli Muhasebe Online Dersler
128. Adli Muhasebe Online - 1
129. Adli Muhasebe Online - 2