Tıbbi Sekreterlik

Sağlık ve Koçluk Eğitimleri
4.999,00 4.499,00
   4,9
SATIN AL

Eğitim Bilgileri

Tıbbi sekreter olarak çalışan ya da çalışmak isteyen, alan değiştirmek isteyen, yeteneklerini geliştirmek ve daha etkili çalışmak isteyen sekreterler ve sekreter adayları için tasarlanmıştır. Sekreterlik mesleği bir taraftan sekreterlik mesleği ile ilgili uzmanlık bilgilerini – alan bilgisi – diğer taraftan da sekreterlik bilgisi ile ilgili diğer bilim dallarına ilişkin bilgileri içeren bir meslektir. Sekreterlik mesleği aynı zamanda gelişen teknolojiyi ve piyasa koşullarını sürekli öğrenme ve uygulamayı gerektiren bir meslektir.

Mesleki tanım itibariyle Tıbbi Sekreter; sağlık kurum ve kuruluşlarında, rapor, hasta işlemleri, evrak, istatistik ve kodlama, yazışma ve arşiv hizmetlerini yürüten, tıbbi bilgileri toparlayıp tıbbi dokümana dönüştürme bilgi ve becerisine sahip olan sağlık personelidir.

Tıbbi sekreterler istihdam edildikleri sağlık kuruluşlarını, özelliklerini ve amaçlarını yakından bilmek durumundadırlar. Sağlık hizmeti sunan kurumlar başta yataklı tedavi kurumları olan hastaneler (Genel, özel dal, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri vb.), Hemşirelik Bakım, Geriatri merkezleri ve Evde Bakım Merkezleri yanında ayakta sağlık hizmeti sunan (doktor muayenehaneleri, diş hekimi muayenehaneleri, diğer sağlık personeli muayenehaneleri) gibi sağlık birimlerince sunulan ayakta bakım merkezleri, tıbbi teşhis amaçlı laboratuvarlardır. Tüm bu sağlık kuruluşlarında tıbbi dokümantasyon işlevi söz konusudur.

 

Tıbbi sekreterin özelliklerini doğru ayırt edebilecek, yeri ve önemini kavrayabilecek, protokol kurallarını doğru olarak ayırt edebileceksiniz. Ayrıca hasta hakları, hasta kayıt işlemleri, sağlık meslekleri etiği, satın alma, ayniyat ve depo işleri gibi konularda öğrenilmesi gereken kavramlar ve işleyişler bu eğitim içerisinde yer almaktadır. Eğitim sonunda tüm hastane kriterlerine uygun bir eğitim almış olacaksınız. Hastane ortamında sekreterlik yapan kişiler, gelen hasta ve hasta yakınlarını karşılamak, telefonla hastalara randevu vermek ve bu randevuları bilgisayar sistemine ya da ilgili dosyalara işleyerek takibini yapmak, hasta verilerini gerekli dosyalara işlemek, tıbbi raporları hazırlamak ve kaydetmek, hasta ve hasta yakınları ile doktor arasında köprü görevi görmek gibi işlerden sorumlu olurlar. Eğer eğitim kriterine uyuyorsanız, tıbbi terminolojiye yabancı değilseniz ya da kısa sürede adapte olacağınızı düşünüyorsanız, temel Microsoft Office programlarını kullanabiliyorsanız; sorumluluk sahibi, dikkatli, güler yüzlü, sabırlı ve insan ilişkilerinde başarılı iseniz, problem çözme yetenekleriniz gelişmişse ve gerektiğinde stres altında çalışabileceğinize inanıyorsanız, tıbbi sekreter iş ilanı veren kurumlara başvurabilirsiniz.

Tıbbi dokümantasyoncu ve sekreter olmak isteyenlerin; El ve parmakları, görme ve işitme organları sağlam, Ayrıntıyı algılayabilen, Dikkatli, düzenli Kurallara uyan, sorumluluk sahibi, Kapalı ortamlarda oturarak çalışmaktan hoşlanan, Sabırlı ve insanlarla rahat iletişim kurabilen kimseler olmaları gerekir.

1. Tıbbi Sekreterlik Nedir, Neye yarar, İş alanları
2. Hasta Karşılama
3. Problem Çözme
4. İş ve İlişki Becerisi
5. Tıbbi Sekreter
6. Tıbbi Terminoloji
7. Güzel ve Etkili Konuşma
8. Ağırlama Teknikleri
9. Toplantıya Hazırlık