Sistem ve Network Mühendisliği (MCSE)

Teknoloji ve Yazılım Eğitimleri
4.999,00 4.499,00
   4,9
SATIN AL

Eğitim Bilgileri

Bu eğitimi sizler için iki aşamada (bölümde) anlatmayı doğru bulduk. Bu eğitimiz birinci yarısında bölümde de bahsettiğimiz IP adreslerinden işe başlayacağız ve öğrenip yapabileceklerinize şaşıracaksınız

İkinci bolumun ilk yarısında sizleri bilgisayar ağlarıyla tanıştırıyoruz hatta tanıştırmakla kalmıyor kendi bilgisayar ağınızı da tek başınıza kurabiliyor hale gelmenizi sağlıyoruz. Bu bolümde isleyeceğimiz konular oldukça detaylı olacak ve öncelikle IP adreslerini öğrenmekle ise başlayacağız. Uzman seviyede IP adresleme yapabileceksiniz, bağlantı testleri gerçekleştirebilecek ve en önemlisi ağdaki bağlantı sorunlarını da tespit edip, analizler yapıp, çözümler üretebileceksiniz.  Ayrıca dünyanın herhangi bir yerindeki arkadaşınızın bilgisayarına ya da üst komşunuzun bilgisayarına yada farklı bir lokasyondan evinizdeki bilgisayarınıza çeşitli yollarla nasıl bağlanılabileceğini sizlere gösteriyor olacağız.

Derslerimizin sonunda kendi bilgisayar ağınızı rahatlıkla kurabileceksiniz. Bir ofis networkunu yapılandırabileceksiniz, dosya ve klasörlerinizi ağda paylaştırabilecek ve ağdaki diğer kaynaklara erişimler gerçekleştirebileceksiniz. Tüm bunları IP lerle uygulamalı olarak sizlere bu bolümde gösteriyor olacağız.  IP ler konusunda bir sistem uzmanı/mühendisi kadar bilgi sahibi olacaksınız.

Bunların yanında herkesin merak ettiği bir çok konuya teknik analiz ve yaklaşımlarla açıklık getireceğiz. Örneğin internette gezinirken özgür müsünüz yada ne kadar özgürsünüz?  Yapılan bir eylem sonucunda adresiniz nasıl tespit ediliyor? İnternette iz bırakmadan gezinmek mümkün mudur gibi bir çok konuda cevaplarını merak ettiğiniz soruların karşılığını teknik açıklamalarıyla eğitimde bulacaksınız. Ebetteki eğitimde modemlerden, switch cihazlarından, network kablolarından ve diğer ağ cihazlarından da bahsetmeyi unutmadık ve bunlarla beraber DNS- DHCP- VARSAYILAN AG GECIDI gibi network kavramlarını da detaylı bir şekilde uygulamalıyla anlattık, extra olarak hiz ve veri hesaplamalarına kadar ilerledik.

Sonuç olarak bu bolumu network kariyerine ilk defa adim atacaklar için özenle hazırladık. IT network kariyerinizi başlatacak olan bu bolum ile sizleri sıfırdan alıp heyecanlı bir teknik yolculuğa çıkartıyoruz ve özenle seçtiğimiz konularla sağlam bir network altyapısı edindiriyoruz.

İkinci yarısında da amacımız sizleri büyük ve kurumsal ağlarla, merkezi yönetimli bilgisayar ağlarıyla tanıştırmak ve bu ağları kurup yönetebilir seviyeye getirmek. (Uygulamalarla bu beceriye ulaşmanızı sağlayacağız)

Bu bolumu Windows Sistem Yöneticisi (Windows sistem mühendisi) olmayı hedefleyen, ve kariyerini bu alanda geliştirmek isteyen katılımcılar için özenle hazırladık. Oluşturacağımız bir domain ortamında derslerimizi uygulamalı olarak isliyor olacağız. Her detay sıfırdan uygulamalı olarak sizlere aktarılıyor olacak. Kurumsal ağlardaki ilk derslerimize bir  Windows Server makine kurarak başlayacağız. Bu süreçte bir Windows sunucunun tüm kurulum aşamalarını ve kurulum sonrası ayarlarını detaylı bir şekilde öğreniyor olacaksınız. Sunucumuz üzerinden büyük ağları yönetmek için sizlerle, yasayan kullanıcıları, bilgisayarları, ve gruplari olan bir domain ortami olusturacagiz. Ve bu ortamda yani tamamen kurumsal bir yapı da bir sistem yöneticisi olarak rol alabilmek için ihtiyaç duyacağınız en can alıcı konuları detaylı bir şekilde uygulamalı olarak sizlerle paylaşacağız.

Çok sayıda uygulamamız olacak ve gerçek yasamdan örneklerle de bu uygulamalarımızı daha da anlamlandıracağız. Bir Windows sunucuyu sıfırdan kurabilecek, yönetimini gerçekleştirebilecek, ve sunucu üzerine farklı roller ekleyebileceksiniz, ardından kurumsal ağlardaki binlerce kullanıcı ve bilgisayar tek bir sunucu üzerinden nasıl yönetilir, yasaklar nasıl uygulanır, güvenlik açıkları oluşturmadan kaynak paylaşımları nasıl yapılır, kullanıcı izinleri nasıl atanır ve çok daha fazlasını uygulamalı bir şekilde derslerimizde sizlere anlatıyor olacağız.

Bu bolumler için tüm uygulamaları eksiksiz gerçekleştirebilmek için minimum RAM miktarı 10-12 GB

Önerilen RAM 16 GB'tır.

 

  • Kişisel bilgisayarlardan başlayarak endüstri standardı büyük ağlar, sunuculara kadar tüm bilgisayarların gelişim süreçleri, çalışma prensipleri ve davranış özellikleri hakkında uzmanlık düzeyinde detaylı bilgiye sahip olabilir; onların donanım ve işletim sistemleri yönetimine profesyonel düzeyde hakim olabilirsiniz. Öğreneceğiniz matematiksel hesaplamalar ve programalar ile otomatikleştirip daha zeki ve hızlı davrandırabilir; sizleri istediğiniz olayların gerçekleşmesi durumunda bilgilendirmelerini ve aralarındaki öncelik hiyerarşisini kurgulayacaksınız.
  • Network topolojilerini istenen hacimde başlangıç düzeyinden başlayarak küçük ölçekli, büyük ölçekli, çok büyük ölçekli dizayn edebilir, kurgulayabilir ve kurabilirsiniz. Bu ağları kolaylıkla yönetebilir, gereken hızlarda, yönlerde ve izinlerde mimar ilendirebilirsiniz. Herhangi bir network ‘teki trafiği paketler düzeyinde görebilir ve tüm networklerin topolojileri haritalarını okuyabilir, çizebilir ve bileşenlerini yöneteceksiniz.
  • Network ve sistemlere ileri/üst düzey güvenlik ve gizlilik önlemleri aldırabilirsiniz. Yazılım sal ve donanımsal güvenlik duvarlarını yönetebilir; network trafiğine gereken yön ve izinler düzeyinde müdahale edebilir, kurallar belirleyebilirsiniz. Veri kriptolama ve kartografiyle veri yok etme yöntemleriyle gizliliği bireysel ve kurumsal düzeyde yöneteceksiniz.
  • Bilgisayarların, sunucuların ve networklerin performans sorunlarını anlık olarak belirleyebilir, detaylı olarak teşhis edebilir, ileri düzey iyileştirmeleri acil müdahalelerde bulunacak kısa sürede ne yapılması gerektiğini öğreneceksiniz.
  • Network’ teki protokollerin yön ve port özelliklerini bilebilir, davranış özelliklerini komutlarla değiştireceksiniz.
  • Network ve sistemlerdeki kullanıcı hareketlerini, erişimlerini, davranışlarını ve etkilerini anlık gözleyecek, kayıt altına alacak, istenen periyotlarda raporlayacaksınız.
  • Sistemin cihaz kaynaklarındaki performans, doluluk ve arıza durumlarını anlık gözleyebilecek; belirleyeceğiniz eşiklere ulaşan değerlerin oluşması halinde alarmlar kurgulayacak, meydana gelen durumların istediğiniz kişilere otomatik mail-sms gönderimini sağlayacaksınız.
  • Sektördeki sistem ve networklerde sık rastlanan yanlış kurguların ve olası hataların açıklamalarıyla ön bilgiye sahip olabilir; etkilerini eğitim içerisinde gözleyebilir ve unutulmaması gerekenler başlığı altında not alabileceksiniz.
  • Windows Server 2016 nasıl kurulur ve yapılandırılır? Bir domain nasıl oluşturulur? (adım adım tüm kurulum sureci uygulamalı olarak) Domaine bilgisayarlar nasıl katılır? Bu sorulara cevap verir hatta eğitim verebilir duruma geleceksiniz.
  • Sıfırdan Windows 10 (örnek Windows tabanlı bir işletim sistemi kurma) kurulumu ve domaine üye yapılması. Kullanıcılar, gruplar ve OU lar nasıl oluşturulur? Domaindeki kullanıcılar ve bilgisayarlar nereden nasıl yönetilir? IP adresleri nedir nasıl yapılandırılır? DHCP nasıl kurulur ve ayarlanır? DNS çalışma mantığı. Kullanıcılara ve makinelere yasaklar nasıl atanır? Dosya ve klasörler nasıl paylaştırılır? İzin yönetimleri nasıl yapılır? Bu sorulara cevap verir hatta eğitim verebilir duruma geleceksiniz.
  • Sıfırdan bir domain kurup sistemdeki tüm makinaları bu domaine kattıktan sonra bir sistem yöneticisinin domain üzerindeki tüm haklarını kazanın ve bir sistem yöneticisi olarak domaini tek basınıza yönetebilecek seviyeye ulaşın.
  • Microsoft (MCSA ve MCSE) ve Cisco'nun dünya çapındaki en geçerli sertifikasyon sınavlarına ve bilgisayar mühendisliği bölümlerine hazırlanabilirsiniz.
  • Linux işletim sistemlerinin genel olarak hemen hemen tüm versiyonlarının en ince noktasına kadar ayarlarını öğreneceksiniz.
  • Linux Sistem Uzmanları / Mühendislerinin piyasadaki ihtiyacı her giden gün artmaktadır, bu alanda kazançlı bir kariyer planlayabilirsiniz.
  • Linux Sertifikasyon sınavlarına hazırlanabilir ve sertifikalarına sahip olabilirsiniz.
  • Linux işletim sistemlerinin bireysel versiyonlarının eğitmeni olabilirsiniz.
  • Gerçek bir Siber Güvenlik Uzmanı, Ethic Hacker veya Bilgi Güvenliği Uzmanı olmadan önce geniş bir bilgi tabanı oluşturacaksınız.
  • Veritabanı Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Eğitimlerine katılabileceksiniz.
  • Yüzlerce başlıkta eğitim alacaksınız iddia ediyoruz bu tarz bir eğitim Türkiye’ de üniversiteler dahil şimdiye kadar bu detayda verilmedi. Bu güzel eğitimin hazırlanmasının haklı gururunu yaşıyoruz.

  • Sıfırdan başlayarak IT sektöründe iş bulmak isteyen, meslek edinmek isteyenler,
  • IT sektöründe çalışan yeni başlayanlar,
  • IT sektöründe profesyonel düzeydeki çalışanlar,
  • Bilgisayar mühendisliği öğrencileri,
  • Microsoft veya müadili sertifikasyon sınavlarına hazırlananlar,
  • 1 milyon yazılımcı ve/veya bu tarz projelere hazırlanmak isteyenler,
  • Yazılımcı olmak isterken ilk aşama olarak network ve sistem mühendisliği düzeyinde eğitim almak isteyenler,
  • Adli Bilişim Uzmanı/Eğitmeni olmadan önce bilgi temeli oluşturmak isteyenler,
  • Ethic Hacker veya Bilgi Güvenliği Uzmanı olmadan önce bilgi tabanı oluşturmak isteyenler,
  • Siber Güvenlik Uzmanı, Ethic Hacker, Bilgi Güvenliği Uzmanı veya Pentester alanında kariyer yapmak veya kazanç sağlamak isteyen herkes,
  • Profesyonel (Senior), gerçek bir Siber Güvenlik Uzmanı olmadan önce bilgi temeli oluşturmak isteyenler,
  • Linux Sistem Uzmanı/Mühendisi olarak kariyer yapmak isteyen herkes,
  • Linux işletim sistemlerinin bireysel versiyonlarının eğitmeni olmak isteyen herkes,
  • Bilişim dünyasına ileri seviye meraklı başlangıç düzeyindeki bilgisayar kullanıcıları,
  • Kısaca IT alanında meslek edinmek isteyenler sıfırdan başlayarak meslek edinmek isteyen herkes.

Bölüm 1
1. Giriş
2. Temel Network derslerine giriş ve IP adresleri
3. Bir IP adresi nedir ?
4. IP Adresi çevirimi ve OKTET kavramı
5. Bir IP adresinin sınır değerleri
6. IP adreslerini tanıma alıstırması ve genel kurallar
7. IP adres sınıfları
8. Network ID ve Host ID nedir ? - BÖLÜM 1
9. Network ID ve Host ID nedir ? - BÖLÜM 2
10. İç ve dış IP adresleri BÖLÜM 1
11. İç ve dış IP adresleri BÖLÜM 2
12. İçerde kullanılan IP adresleri
13. Sanal Bilgisayar Kurulumları ve Ayarlar
14. IP adresi nasıl verilir ? - APIPA nedir ? - Subnet Mask- ve Ağ Geçidi
15. Ağınızdaki baglantı testleri PING ve IPCONFIG komutları
16. Bağlantı sorunlarını tespit etmek ve çözümler
17. Sanal ve gerçek bilgisayarlarınız arası iletişim
18. IP adresleri ve VARSAYILAN AĞ GEÇİDi ilişkisi -DHCP ve DNS - BÖLÜM 1
19. IP adresleri ve VARSAYILAN AĞ GEÇİDİ ilişkisi -DHCP ve DNS BÖLÜM 2
20. Uzak masaüstü baglantısı gerçekleştirmek
21. Farklı bir mekandan evinizdeki bilgisayara bağlanmak - Port Yönlendirmesi - BÖLÜM 1
22. Farklı bir mekandan evinizdeki bilgisayara bağlanmak - Port Yönlendirmesi - BOLUM 2
23. İstediğiniz bilgisayara bağlanmanın diğer bir yolu
24. MAC Adresleri nedir - Örnek olay incelemesi
25. Ofisimize sıfırdan bilgisayar aği kuruyoruz
26. Network çesitleri - Yerel ve Geniş alan ağlari
27. Katlı yapılarda ağ yapılandırması
28. Yerel bir ağda dosya ve klasörler nasıl paylaştırılır
29. Yerel ağdaki paylaştırılmıs bir kaynağa ulaşmak
30. Yerel kaynak paylaşımlarında izin atamaları
31. IP adreslerinin sonundaki sayı - CIDR değeri
32. Networkte veri hızı hesaplamaları BIT ve BYTE ayrımı
33. Telefonlara ve tabletlere bağlanmak
34. Kapanış ve değerlendirme
Bölüm 2
35. Giriş
36. Sanallaştırma yazılımı kurmak
37. Windows Server 2016 yı indirmek
38. Sanal makina kurulumu
39. Kurulum için ISO dosyasını mount etmek
40. Windows Server 2016 kurulumunu gerçekleştirmek
41. Kurulum sonrası VirtualBox ayarları
42. Kurulum sonrası Server 2016 başlangıç ayarları
43. Kurulum sonrası bağlantı testleri
44. Active Directory - Domain ve Domain Controller
45. Active Directory - Mantıksal ve Fiziksel Yapı- BÖLÜM 1
46. Active Directory - Mantıksal ve Fiziksel Yapı-BÖLÜM 2
47. Active Directory - Mantıksal ve Fiziksel Yapı-BÖLÜM 3
48. Kurulum öncesi Server Manager paneline giriş
49. Active Directory -Domain ve Domain Controller kurulumu
50. Domain Controller kurulum sonrası ilk bakış
51. Active Directory de bir kullanıcı nasıl oluşturulur ?
52. Active Directory OU yapılandırması
53. KorunmuşActive Directory klasörleri nasıl silinir
54. Active Directoryde kullanıcı grupları oluşturmak ve grup üyelikleri
55. Windows 10 ISO dosyası indirmek
56. Windows 10 kurulumu
57. Windows 10 kurulum sonrası ayarlar
58. Bir domaine bir bilgisayar nasil dahil edilir ?
59. Domain kullanıcıları ve Yerel kullanıcılar
60. Domain kullanıcılarına bilgisayar yasağı koymak
61. Kullanıcılarının domain şifrelerini sıfırlamak
62. Domain kullanıcıların oturum açma saatlerini belirlemek
63. Geçici çalışanlar için domainde hesap yaratmak
64. Bir domain hesabini devre dışı bırakmak
65. Dosya ve klasörler ağda nasıl paylaştırılır BÖLÜM 1
66. Dosya ve klasörler ağda nasıl paylaştırılır BÖLÜM 2
67. Dosya ve klasörler ağda nasıl paylaştırılır BÖLÜM 3
68. Domaindeki paylaştırılmıs bir kaynağa nasıl ulaşılır
69. Kullanıcı izin atamaları ve paylaşımlardaki güvenlik açıklarını kapatmak
70. Kaynak paylaşımlarındaki yetki cakışmalarını önlemek
71. Gizli ağ paylasımları ve bu paylaşımlara erişim
72. Ağdaki bir bilgisayarın tüm sürücülerine gizli erişim nasıl gercekleştirilir
73. Bilgisayarınızdaki gizli gezintileri tespit etmek ve engellemek
74. Kullanıcı izin yapılandırmasında hiyerarşi ve miras kavramı
75. Network sürücüleri nasil oluşturulur ?
76. Server Yönetim Paneline Bir Üye Sunucu Nasıl Eklenir?
77. Bir Windows Sunucu Nasıl File Server Olarak Yapılandırılır?
78. File Server Yönetim Paneli ile Proje Uygulaması
79. Kaynak Paylaşımlarında Özel Kota Uygulamaları
80. File Server Kaynaklarına Veri Giriş Engellemeleri
81. Windows Domainlerinde yasaklara giriş - Group Policy nedir nasıl oluşturulur ?
82. Group Policy ile kullanıcılara yasaklar atamak
83. Group Policylerde Miras - Enforce ve Öncelik kavramları
84. Group Policylerde önemli ayarlar, ayrıştırmalar ve raporlama işlemleri
85. Domainde başlangıç yasakları - Starter GPO nedir ?Nasıl oluşturulur ?
86. Uzaktan bilgisayarlara yazılım yüklemek
87. GPO ile Folder Redirection işlemi ve kullanıcı profil yönlendirmesi
88. GPO ile wallpaper uygulaması + Domain şifre politikasını zayıflatmak
89. Otomatik IP adresleri dagitan servis - DHCP server nedir nasıl kurulur ?
90. DHCP servisi nasıl yapılandırılır ?
91. DHCP test - DNS - Remote Desktop
92. Eğitimden kazanımlarınız - değerlendirme ve kapanış